Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

πως θα περασουμε στην πεμπτη διασταση του (πληροφοριες!!!)



      Η ''τρίτη διάσταση'' στην οποία ευρίσκονταν η Γη μέχρι τον Οκτώβριο του 2006 είναι η καθαρά υλική διάσταση όπως την έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Στην ''τέταρτη διάσταση'' που είμαστε τώρα, η ύλη έχει γίνει πιο αραιά και δονείται πιο γρήγορα, σαν μια προετοιμασία για την ''πέμπτη διάσταση''. Στην πέμπτη λοιπόν διάσταση η ύλη γύρω μας και μέσα μας θα έχει μερικώς αϋλοποιηθεί και θα γίνει ακόμη πιο αραιά (αιθερική), (το κενό μεταξύ των ατόμων - σωματιδίων ύλης θα γίνει πολύ μεγαλύτερο), και θα πάλλεται ακόμη πιο γρήγορα. Επίσης το πνεύμα θα κυριαρχεί επί της ύλης και η σκέψη μας θα δημιουργεί σιγά-σιγά την πραγματικότητα μας, καθοδηγώντας την σε έναν βαθμό όπως π.χ. επετύγχανε στα παραμύθια ο μάγος με το μαγικό ραβδί του. Η κατάσταση της πέμπτης διάστασης θα ξεκινήσει στο τέλος του 2012 και οι αλλαγές που θα προκαλέσει θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2017 οπότε θα είμαστε 100% πεμπτοδιάστατοι. Σημειωτέον πάντως ότι μετά το 2012 το ημερολόγιο και ή μορφή του χρόνου που ξέραμε αλλάζει (δείτε για το νέο ημερολόγιο στην σελίδα μου II.2.D4), και συνεπώς το 2017 δίδεται τώρα με βάση το σημερινό (παλαιό για εκείνη την εποχή) ημερολόγιο. Από ότι λένε οι εξωγήινοι (και οι πληροφορίες τους συγκλίνουν) τότε θα γίνονται θαυμαστά πράγματα, τα οποία και αν ακόμη τελικά αποδειχθούν ''ευσεβείς πόθοι'' ή ''ιστορίες για αγρίους'' όπως θα πιστέψουν πολλοί, τουλάχιστον είναι εξαιρετικά αισιόδοξα και θα έκανε καλό στην διάθεσή μας, και κατ' επέκταση και στην υγεία μας, το να τους δίνουμε κάποιο ποσοστό πιθανότητας να συμβούν, πολύ δε περισσότερο αν το πιστεύουμε όπως κάνω ήδη εγώ.

Πως θα περασουμε στην πεμπτη διασταση του Ε και μερικες αλλες πληροφοριες!


Η ''τρίτη διάσταση'' στην οποία ευρίσκονταν η Γη μέχρι τον Οκτώβριο του 2006 είναι η καθαρά υλική διάσταση όπως την έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Στην ''τέταρτη διάσταση'' που είμαστε τώρα, η ύλη έχει γίνει πιο αραιά και δονείται πιο γρήγορα, σαν μια προετοιμασία για την ''πέμπτη διάσταση''.

Στην πέμπτη λοιπόν διάσταση η ύλη γύρω μας και μέσα μας θα έχει μερικώς αϋλοποιηθεί και θα γίνει ακόμη πιο αραιά (αιθερική), (το κενό μεταξύ των ατόμων - σωματιδίων ύλης θα γίνει πολύ μεγαλύτερο), και θα πάλλεται ακόμη πιο γρήγορα.

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ένα εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι… ελληνικές!


Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική 
εκπομπή Ελληνοφρένεια», ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;

Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες.

Κάνε ένα διαφορετικό ψυχολογικό τεστ !



 Ένα ψυχολογικό τεστ το οποίο είναι η αρχή ενός μακροσκελούς τεστ που έγινε στο πανεπιστήμιο του Καναδά από ένα κορυφαίο καθηγητή-ερευνητή ψυχολογίας (M.G.fherner). Σκοπός του; Κάνετε το τεστ... και θα καταλάβετε!

ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ NASA...



  Στο βιντεάκι αυτό, βλέπετε μια συρραφή αποσπασμάτων από εικόνες και βίντεο της NASA, τα οποία κυκλοφόρησαν και αμέσως μετά αποσύρθηκαν. Δείχνουν την μεγάλη δραστηριότητα μη ανθρώπινων σκαφών, συσκευών και πλασμάτων, που καταγράφεται από τις κάμερες των διαστημοπλοίων και των δορυφόρων της NASA, στο διάστημα, σε τροχιά πέριξ της Γης!  Εκτός αυτών, καταγράφονται και μάχες μεταξύ σκαφών, όπως ευκρινώς θα διαπιστώσετε και μόνοι σας.
   Για όσους πιστεύουν ότι είμαστε μόνοι στο σύμπαν(!) και ότι τίποτε άλλο δεν συμβαίνει πέρα από αυτά που αντιλαμβάνονται τα μάτια μας, ας δουν τα πράγματα και από αυτήν την οπτική γωνία!  Στο 02:50 Θα δείτε ένα τριγωνικό UFO. Γνωστό στις μεγάλες δυνάμεις από τις 
πρώτες αποστολές ακόμα.  Το ονομάζουν "Black Knight", δεν είναι επανδρωμένο και είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Οι ταχύτητες που βλέπετε να κινούνται κάποια σκάφη και η κατευθυντικότητα που έχουν, είναι μη εφικτές για την ανθρώπινη τεχνολογία. Θα παρατηρήσετε και κάποια ευθύγραμμα αντικείμενα που αιωρούνται στο διάστημα αλλά και στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για πλάσματα Rods, αντίστοιχα αυτών που αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση.
Απολαύστε το!

VIDEO: Γιουχαραν τον Γ. Παπανδρέου σε εστιατόριο στο Βερολίνο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σε 
εστιατόριο στο Βερολίνο όταν τον αντιλήφθηκαν θαμώνες. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το "ντου" που του έκαναν και πως τον ανάγκασαν να φύγει:

Η προειδοποιητική ανακοίνωση των anonymous



Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη 
Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.

Απίστευτη Αποκάλυψη! Γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 150 χρόνια!



Μια συνταρακτική αποκάλυψη ενός Βρετανού επιστήμονα έρχεται να ταράξει τα νερά της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα της Γενετικής Μηχανικής. 
Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.Και μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για μία... χιλιετία θα είναι κατά μόλις 20 χρόνια νεώτερός του!

Η περιστροφή της Γης σε… φωτογραφία



Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη του είδους «συνέλαβε» μια εικόνα που δύσκολα μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν.


Ένας ξάστερος ουρανός, μια φωτογραφική μηχανή, ένα τρίποδο, το φως από το… σαλόνι του γείτονα και λίγη υπομονή: αυτά χρειάστηκε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Άντριου Μπρουκς για να φωτογραφίσει την περιστροφή της Γης! Όλα τα υπόλοιπα, τα έκανε η βαρύτητα.

Επιβάλλουν ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων!



«Ποδαρικό» με ηλεκτρονικό φακέλωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας επιφυλάσσει για τους Έλληνες το 2013. Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει σε
ηλεκτρονική μορφή στη ΓΓΠΣ κάθε στοιχείο συναλλαγών των πελατών τους, όλες οι τράπεζες, τα θεραπευτήρια, οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα Ταμεία.

Με τα στοιχεία αυτά θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους μαζικές διασταυρώσεις για το πόθεν έσχες μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, μετά και την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και Περιουσιολογίου. Με απόφαση που εξέδωσε, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τα οποία ζητούνται ο ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο των πελατών τους μαζί με τα καταβληθέντα δίδακτρα.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Στο « Βig Brother» οι Έλληνες λόγω... λαθρομετανάστευσης!



Ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα πολίτη επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλούμενη το πρόσχημα εξάλειψης της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί μάστιγα για τη
χώρα και όχι μόνο.

Η Ε.Ε έθεσε το ζήτημα της εγκυρότητας των ελληνικών ταυτοτήτων με αφορμή τις χιλιάδες πλαστές ελληνικές ταυτότητες που βρίσκονται στα χέρια μεταναστών που προέρχονται από οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες.

5 gadgets που θα εξαφανιστούν έως το 2020



Εν αρχή ην το βινύλιο, οι κασέτες και οι βίντεο κασέτες. Μετά ξεκίνησε η επέλαση των 
ψηφιακών CD και DVD, η οποία μας έκανε να βάλουμε στην αποθήκη τα πικάπ και τα VCR.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τα double layer DVD και τα Blue Ray. Και όλα αυτά μόνο στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Κινητά νέας γενιάς, tablet pc, εξελιγμένες τηλεοράσεις με ενσωματωμένους players… Και η λίστα δεν έχει τέλος.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Georgia Salpa επέστρεψε με μια «καυτή» φωτογράφιση με μικροσκοπικά εσώρουχα.

H ελληνοϊρλανδικής καταγωγής καλλονή Georgia Salpa επέστρεψε με μια «καυτή» φωτογράφιση με μικροσκοπικά εσώρουχα.

Ετσι ξεδίνουν οι στρατιώτες στο Αφγανιστάν


Βρετανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν δίνουν τη δική τους εκδοχή στο γνωστό video clip των LMFAO «I’m sexy and I know it».

Την έφαγε από το πουθενά (VIDEO)


Την έφαγε από το πουθενά

Oι σάλπιγγες της Αποκάλυψης θα ηχήσουν ξανά



Όσο ξαφνικά ξεκίνησαν, τόσο ξαφνικά σταμάτησαν οι απόκοσμοι ήχοι που αναστάτωσαν ολόκληρο τον πλανήτη στο δεύτερο μισό του 2011 και στις αρχές τους 2012! 
Σάλπιγγες της Αποκάλυψης; UFOΔαιμονικά τέρατα; Ή μήπως το περιβόητο υπερόπλο Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας HAARP; Προαναγγελία σεισμών; Κανείς δεν ξέρει…

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ BETTY BOOP

Ψήφισε ο Ομπάμα- Αμφίρροπη η εκλογική μάχη


Ψήφισε ο Ομπάμα- Αμφίρροπη η εκλογική μάχη

Την ψήφο του στο Σικάγο έριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη ελπίζοντας να ενθαρρύνει και άλλους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Βίντεο: Κρυφή κάμερα κατέγραψε μάθημα - ομιλία προπαγάνδας - του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ



Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.
Είναι η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ερωτάται από Ελληνίδα φοιτήτρια για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία.
Η άποψη του πρώην πρωθυπουργού, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική.
Όπως λέει, απαντώντας στην Ελληνίδα φοιτήτρια, όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από τηναλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια.
«Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου».

Απίστευτο βίντεο: Είναι 17 μηνών κι όμως ξέρει να διαβάζει!




«Ήταν 13 μηνών όταν της δώσαμε ένα κουτί δημητριακά και διάβασε τις πρώτες της λέξεις», περιγράφει η μαμά της Εlizabeth.
Η μικρούλα που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο είναι 17 μηνών και ξέρει να διαβάζει άψογα ότι της δείχνει η μαμά της, χωρίς όπως λένε οι γονείς της να της το έχουν διδάξει. Γεγονός που τρομάζει την μαμά της καθώς θεωρεί πως η διαφορετικότητα δεν είναι εύκολο πράγμα! Δείτε την!



akrobates.blogspot.gr

Γιατί δεν εξεγείρεται ο λαός; Ο νόμος Τοκβίλ



Tου Σταύρου Κωνσταντακόπουλου (καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Είναι απολύτως φυσιολογικό τον καιρό των Μνημονίων οι άνθρωποι των μεσαίων και των κατώτερων τάξεων να διαμαρτύρονται, αφού υποφέρουν όλα όσα υποφέρουν. Και ακόμα πιο φυσιολογικό είναι να αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα...

τερματιστεί το μαρτύριό τους.

Ελληνικά επώνυμα: Από πού βαστάει η σκούφια μας;



Ελληνικά επώνυμα: Από πού βαστάει η σκούφια μας;
Όπως ακριβώς τα ονόματα έτσι και τα επώνυμα (ή «τα οικογενειακά μας ονόματα» αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Μανώλη Τριανταφυλλίδη) όχι μόνο σημαίνουν κάτι, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη γεωγραφική καταγωγή τους, την παλαιότητά, ακόμη και τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα.

Ένα απίστευτο κείμενο του Γερμανικού ΥΠΕΞ για τους Έλληνες! Διαβάστε τι γράφει



Τα αποσπάσματα που ακολουθούν προέρχονται από εκθέσεις κοινωνιολογικης και οικονομικής μελετης της ελληνικής κοινωνίας του Γερμανικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε τα:

Δηλώσεις ομογενούς συνεργάτη του ΣΩΡΑ για την εξαγορά της Coca Colla!!!




ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΣΤΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ GreekReporter US 

Χθες, η Coca Colla παρέσυρε 61 μετοχές! Οι απώλειες της μετοχής στο χρηματιστήριο, ανήλθαν σε 4,86% και στα χρηματιστήρια επικρατεί αβεβαιότητα μετά και την ανακοίνωση της απόφασης της Coca Cola, να αλλάξει πρωτογενή αγορά, εισάγοντας τις μετοχές της στο Λονδίνο! Τυχαίο;

Γιατί δεν λαμβάνουν θέση οι πολιτικοί; Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια; Γιατί σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κωφεύει; Γιατί δεν λαμβάνει θέση η αντιπολίτευση; Τι ύπουλα παιχνίδια παίζονται στις πλάτες του Ελληνικού Λαού; Γιατί δεν αφήνουν να λάμψει η αλήθεια και βυθίζουν το Έθνος στα χρέη; Πρωτοκλασάτο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, φέρεται να έλαβε ένα άκρως εμπιστευτικό e-mail και υπό το βάρος των εξαιρετικών αποκαλύψεων που αναφέρονται σε αυτό, αποφάσισε να το διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να ξεσκεπαστεί μια και καλή ο προδοτικός ρόλος αυτών που μας κυβερνούν και να μάθουν επιτέλους οι Έλληνες όλη την αλήθεια! 

"Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο.... Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.



O Tim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα. Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...

Στο living room του σπιτιού του Έλληνα υπουργού οι δύο
 άνδρες μιλούσαν χαμηλόφωνα, με τα κινητά αφημένα στο τραπέζι του κήπου. Οι μπαταρίες τους είχαν αφαιρεθεί.

Η τελευταία μέρα:Βίντεο στο You Tube απεικονίζει πυρινηκή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ



Το βίντεο αναφέρει ως ημερομηνία πυρηνικής επιθέσεως του Ιράν έναντι του Ισραήλ ,την 23η Φεβρουαρίου του 2013.

Τι γνώριζαν οι γιατροί το 1934 για τον καρκίνο;



Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό; Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε 
ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.

Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία και ίσως ο κόσμος την αντικρίσει για πρώτη φορά;




Με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά της...Daily Mail. H ταλαιπωρημένη οροφή σε ένα μικρό, οθρόδοξο εκκλησάκι στην Αιθιοπία είναι η αφορμή να αποκαλυφθεί στο
ευρύτερο κοινό η Κιβωτός της Διαθήκης που, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έχει μέσα της τις δύο πέτρινες επιγραφές με τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή.

Iσλανδία: Σε συναγερμό οι αρχές για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας 20ετίας!




Προειδοποίηση εξέδωσαν οι ισλανδικές αρχές για τον κίνδυνο να σημειωθεί ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού την τελευταία 20ετία,
στο προσεχές διάστημα!

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ (2012)



Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά και διάφορα για το τι πρόκειται να γίνει το 2012.

Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Άλλοι λένε για συντέλεια του κόσμου με όλες τις καταστροφές που
μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου.

Άλλοι λένε για ερχομό του Χριστού (!!!), άλλοι πάλι, πρώτα του αντίχριστου και μετά του Χριστού. Κάποιοι πάλι λένε πως έρχονται οι κακοί εξωγήινοι και πρέπει να βρούμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε. Άλλοι περιμένουν να πέσει μετεωρίτης στα κεφάλια μας. Κάποιοι περιμένουν τους καλούς εξωγήινους να μας απαλλάξουν από τους κακούς γήινους.

Τα μυστικά ομορφιάς της Allyson Felix


Τι κάνει η 26χρονη Ολυμπιονίκης μετά την προπόνηση; 
26χρονη χρυσή ολυμπιονίκης και δύο φορές κάτοχος ασημένιων μεταλλίων στο αγώνισμα των 200 μέτρων αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς της μετά από μιαέντονη προπόνηση.  

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Οκτωβρίου



Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Οκτωβρίου από το INSIDER
740
ισχυρός σεισμός χτυπά την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας πολλούς θανάτους και υλικές καταστροφές.

Σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου 1957 πέθανε ο Νίκος Καζαντζάκης




«Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος».
Πενήντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης (26 Οκτωβρίου 1957).

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Φεβρουαρίου του 1883. Ήταν γιος του εμπόρου γεωργικών προϊόντων και κρασιού Μιχάλη Καζαντζάκη και της Μαρίας και είχε δύο αδελφές. 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός στη συμπρωτεύουσα για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Ρόδι: Η επόμενη μέρα στην καλλιέργεια


Η εναλλακτική καλλιέργεια του ροδιού στην οποία ισχύει η συμβολαιακή γεωργία. Ποιες είναι οι τιμές του ροδιού, πότε ιδρύθηκε ο συνεταιρισμός παραγωγών Αιτωλοακαρνανίας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και οι προοπτικές του.

Μετά την  «αποσύνθεση»  των καπνοκαλλιεργειών «γεννήθηκαν» νέες σύγχρονες και δυναμικές καλλιέργειες όπως αυτή του ροδιού. Στην περιοχή του Αγρινίου αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός συνεταιρισμός παραγωγών ροδιού Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από 70 περίπου παραγωγούς από το Αγρίνιο, τη Γαβαλού, τη Λεπενού, τη Νεάπολη , τις Παπαδάτες ,τις Φυτείες ,την Παλαιομάνινα κ.α.

Στριπτίζ στον αέρα εκπομπής του Al Jazeera


Αιφνιδίασε τους επικεφαλής του καναλιού Al Jazeera η αρχηγός του γυναικείου φεμινιστικού κινήματος Femen, Ίνα Σεφτσένκο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής που παραχωρούσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο η Σεφτσένκο έβγαλε τη μπλούζα και έδειξε τα στήθη της ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των «μεσαιωνικών προκαταλήψεων» που επικρατούν στις αραβικές χώρες.

Το φαντασμαγορικό διάστημα σε μια φωτογραφία 84 εκατομμυρίων αστεριών




Χιλιάδες οπτικά δεδομένα αξιοποίησε μία διεθνής ομάδα αστρονόμων και δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα του διαστήματος με 84 εκατομμύρια αστέρια
84-million-stars