Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μετα τα χρίσματα .... έρχονται και τα σενάρια στη Ναύπακτο...


Ναύπακτος: Με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αρχίζει το ματς των... συγχωνεύσεων;
Φαίνεται ότι η υπόθεση χρίσμα, παρά τις παλινωδίες της Ιπποκράτους, τελειώνει για τη Ναύπακτο η οποία είναι μέσα στην πρώτη "φουρνιά" των 150 Δήμων όπως μαθαίνουμε.
Έτσι τελειώνει η παραφιλολογία που εκπορευόταν κυρίως από την πλευρά του Μπουλέ ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει χρίσμα". Αυτός ο διακαής πόθος είχε γίνει και επίκεντρο της στρατηγικής του, η... οποία τώρα αλλάζει αναπόφευκτα.
Αφού πλέον ο χώρος του ΠΑΣΟΚ περιχαρακώνεται και δεν θα μείνουν πολλά "ρέστα" για τους "ανεξάρτητους", μονόδρομος είναι οι... συγχωνεύσεις που είναι και της μόδας μιας και αλλιώς δεν στήνονται ψηφοδέλτια με πάνω από 200 υποψήφιους.
Πρώτη κίνηση που διαφαίνεται είναι η σύμπτυξη Κονίδα με Μπουλέ, με επικεφαλής τον πρώτο από τους δύο. Ο Μπουλές βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, αναγκάζεται να "διαπραγματευτεί" τώρα και όχι στον δεύτερο γύρο όπως σχεδίαζε. Βλέπει ότι υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει να κάνει αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο και να μην έχει τι να "ανταλλάξει" στον δεύτερο γύρο για να πάρει την Αιτωλική Αναπτυξιακή η οποία λέγεται ότι αποτελεί τη "λυδία λίθο" της εκλογικής τακτικής του Μπουλέ. Από την άλλη ο Κονίδας στον πρώην δήμο Ναυπάκτου έχει ισχυρό πυρήνα, αν και καταγράφει κάποιες απώλειες.
Το συμπεθεριό έκανε ένας κοινός τους γνωστός: ο Νάσος Βούλγαρης που την προηγούμενη φορά ήταν υποψήφιος με τον Κονίδα και τώρα είναι στην Οργανωτική Επιτροπή του Μπουλέ. Άλλωστε είναι γνωστός για την... άνεση που τον διακρίνει στο να αλλάζει στρατόπεδα και "φίλους".
Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ λοιπόν οδηγεί τον Μπουλέ υπό του Κονίδα, με αντάλλαγμα την Αιτωλική Αναπτυξιακή με νονό τον Βούλγαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: