Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Γλάστρα που ειδοποιεί όταν θέλει πότισμα!

Έφυγε η μητέρα σας για διακοπές και υποσχεθήκατε ότι θα ποτίζετε τις γλάστρες; Κάθε πότε όμως και πως θα σιγουρευτείτε ότι θα το θυμηθείτε; Ένας τρόπος είναι να γεμίσετε χαρτάκια όλο το σπίτι του στυλ «Να μην ξεχάσω να ποτίσω τις γλάστρες»! Η Νάταλι Κινγκ, βρετανίδα φοιτήτρια, έχει να προτείνει κάτι καλύτερο: τις γλάστρες που ειδοποιούν με κόκκινο φως όταν θέλουν πότισμα!

Η 22χρονη φοιτήτρια στην πτυχιακή της εργασία, ασχολήθηκε με τη δημιουργία μιας γλάστρας η οποία… φωτίζεται όταν πρέπει το φυτό να ποτιστεί! Η ίδια υποστήριξε ότι έμπνευση για αυτή την γλάστρα-ευρεσιτεχνία, την οποία ονόμασε «Tulipe», ήταν ο παππούς της που ασχολείται μανιωδώς με την κηπουρική: «Ο παππούς ήταν πάντοτε ένας εξαιρετικός κηπουρός αλλά λόγω ηλικίας η όραση του έχει μειωθεί κάπως οπότε δεν του ήταν πάντα εύκολα να διακρίνει οπτικά ποια φυτά θέλουν πότισμα».

Η εγγονή όμως φρόντισε να δώσει τη λύση (και μαζί σε χιλιάδες άλλους ερασιτέχνες κηπουρός αν φυσικά βρει χρηματοδότη για την ευρεσιτεχνία της): εφήυρε μια γλάστρα η οποία, χάρη σε αισθητήρες  που την ενεργοποιούν όταν δεν καταγράφονται τα κατάλληλα επίπεδα θερμοκρασίας, φωτός και υγρασίας στο χώμα,όταν χρειάζεται πότισμα κοκκινίζει στη βάση της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: