Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Συνταξιούχος χωρίς δήλωση αλλά με σκάφος 34 μέτρων!

Ατελείωτη είναι η λίστα με τα «λαβράκια» που βγάζει ο ΣΔΟΕ κάθε φορά που πάει για ψαριά στις μαρίνες και σε πολυτελή θέρετρα. Μεταξύ άλλων, και συνταξιούχος που δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά διέθετε σκάφος 34 μέτρων! Από το Υπουργείο εκτιμούν ότι από τους μη καταβληθέντες
φόρους, η απώλεια των εσόδων για το κράτος είναι πραγματικά τεράστια και έχουν στείλει τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε ειδικές αποστολές! Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας που δόθηκε στη δημοσιότητα, πολίτες με μικρομεσαία ή μεσαία εισοδήματα εμφανίζονται να κατέχουν σκάφη ανάλογα με αυτά των ζάπλουτων επιχειρηματιών.
Έτσι, μισθωτός με 39.000 ευρώ δήλωνε αντιπρόσωπος εταιρείας με σκάφος 54,5 μέτρων, δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 21.000 ευρώ κατείχε σκάφος μήκους 24 μέτρων και, επίσης, μισθωτός με εισόδημα 24.000 ευρώ διέθετε σκάφος μήκους 58,3 μέτρων!
Η πιο εξόφθαλμη περίτπωση από τις παραπάνω που έκανε και τους άνδρες του ΣΔΟΕ να μην πιστεύουν στα μάτια τους ήταν ενός… "άπορου" συνταξιούχου ο οποίος έχοντας μηδαμινό εισόδημα δεν είχε υποβάλλει δήλωση για τα τελευταία δύο χρόνια αλλά είχε σκάφος 34,2 μέτρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: