Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Σταμάτησαν την απεργία

Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους και από αύριο το πρωί να ξεκινήσει κανονικά ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και οι οδηγοί με αίσθημα ευθύνης έναντι των δεσμεύσεων του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα αλλά και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί αποφάσισαν να ξαναπιάσουν δουλειά.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Όπως όλοι διαπιστώνουν, χθες και περισσότερο σήμερα η αγορά ομαλοποιείται.

Η αγορά των μεταφορών θα ανοίξει. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για την οικονομία και τους πολίτες και γι' αυτό το Νομοσχέδιο θα προχωρήσει.

Τα θέματα που ήταν ήδη σε διάλογο και αφορούν στην ασφαλή ένταξη των μεταφορέων στη νέα πραγματικότητα (αναπτυξιακό, φορολογικό, ασφαλιστικό) η Κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει παραλλήλως με τις ουσιαστικές και θετικές προτάσεις που έχει παρουσιάσει.

Αυτονόητο είναι ότι η Κυβέρνηση θα παίρνει κάθε πρωτοβουλία για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και στη συνέχεια.

Όπως άλλωστε, δήλωσε δημόσια χθες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «θα κάνουμε διάλογο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μετά από μια εβδομάδα, 10, 15 ημέρες η ελληνική κοινωνία να βρεθεί και πάλι αιχμάλωτη κάποιων Γενικών Συνελεύσεων που αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο».

Είναι σαφές ότι εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους και η αγορά λειτουργεί απολύτως ομαλά, τότε καθίσταται άνευ αντικειμένου η πολιτική επίταξη.

Η Κυβέρνηση θα προασπίζεται πάντα με αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον.»
Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας 

Σχολιάζοντας την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες η Ελληνική κοινωνία πληγώθηκε, η δημόσια εικόνα της χώρας εθίγη. Όλα αυτά, με ευθύνη της Κυβέρνησης. Και τώρα η Κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη ευθύνη. Να προχωρήσει επιτέλους σε ένα ειλικρινή διάλογο που στόχο θα έχει αφενός την προστασία του χώρου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και αφετέρου μια στοιχειώδη μέριμνα για εκείνους που συνεισέφεραν στην λειτουργία της αγοράς μέχρι σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της θα είναι δυναμικά και με συνέπεια παρούσα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες πολίτες» κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Καλαφάτης.
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από τη στιγμή που κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών βρήκαν κοινό τόπο επαφής, προς τι ο διασυρμός της Ελλάδας και το πλήγμα στον Τουρισμό;

Διερωτάται κανείς ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που υπέστη ο Τουρισμός και γενικότερα η πατρίδα.

Ηθικό δίδαγμα: Πιο προσεκτικές αποφάσεις και προσεκτικότερες μεθοδεύσεις.»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010, 19:56

Δεν υπάρχουν σχόλια: