Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλλας



Η γνωστή κανέλλα που χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς και τους καρδιοπαθείς σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το υδατικό διάλυμα νερού και κανέλλας είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσει μέχρι και 23% τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε από οποιαδήποτε ασθένεια.

Οι διαβητικοί ασθενείς που λάμβαναν κάθε μέρα 250 gr από το διάλυμα κανέλας και νερού, έγιναν ανθεκτικοί σε μεγαλύτερες δόσεις ινσουλίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Όπως ανακοίνωσε το American College of Nutrition, η αύξηση των αντιοξειδωτικών που παρατηρήθηκε στο αίμα των ασθενών και έφτασε μεχρι και το 23%, συνδέεται άμεσα με την μείωση των σακχάρων στο αίμα.

«Η κανέλα είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην καταπολέμιση των καρδιακών νοσημάτων αλλά και των ασθενειών που σχετίζονται με τον διαβήτη», είπε  ο Richard Anderson, που είναι επικεφαλής της έρευνας που έγινε για το US Department of Agriculture, ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: