
Η ανάλυση της γενετικής πληροφορίας θα επιτρέπει πλέον σε ερευνητές και γεωπόνους (οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να «μαντεύουν» ποια χαρακτηριστικά θα έδινε στη σοκολάτα η διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών κακαόδεντρου) να γνωρίζουν άμεσα τα αποτελέσματα τουλάχιστον των παραδοσιακών διασταυρώσεων.
Ο στόχος φυσικά είναι η αύξηση της παραγωγής και η δημιουργία ανθεκτικότερων ποικιλιών σοκολάτας χωρίς να αποκλείεται και η δημιουργία νέων ειδών κακαόδεντρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου