Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
Κυκλικότητα Ιστορίας
Η διετία 2009-2010 θα μοιάζει πάρα πολύ με την διετία 1993-1994.
Θιασώτης της κυκλικότητας της ιστορίας και επιδέξιος forecaster συνάμα, βλέπω πολλές ομοιότητες αυτών των 2 παρλθόντων ετών με τα έτη που διανύουμε και ετοιμαζόμαστε να διανύσουμε τωρα.
Οπου Ανδρεας και εκλογές 1993 βάλε ΓΑΠ και 2009.
Η (διπλή) και οριστική ήττα του Μητσοτακέικου επαναλήφθηκε. Αυτήτη φορά είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ.
Ο Σαμαράς και το Μακεδονικό στο προσκήνιο και τότε και τώρα.
Ο Νταβούτογλου αντί της Τσιλέρ στο τιμόνι.. Γεράκια και οι δύο... Τότε τα Ίμια τώρα η Θράκη ... ΘΥΜΗΘΕΙΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟ ...
Η εθνική στο Μουντιάλ με τους ίδιους περίπου αντιπάλους σε μια περιοχή με πολλή ομογένεια. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Με συνταξιούχο σχεδόν προπονητή και τότε και τώρα... Θα φάει καλά όπως και τότε...
Η χωρα σχεδόν χρεωκοπημενη σχεδόν όπως τότε...
ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΟΜΩΣ...
Και με την παραγωγικη μηχανή πλήρως ξεχαρβαλωμένη πια και το Δημόσιο να χρωστάει πιο πολλα απο ποτέ.
Και το ασφαλιστικό σύστημα διαλυμένο και χρεωκοπημένο με το Λοβέρδο και την Πετραλιά στο ρόλο Σιούφα του 93.
Αλλά με δείκτες 1000 φορές χειρότερους.
Τίποτα δεν αλλάζει σχεδόν...
Απλώς η κατάληξη θα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική.
Η οικονομία θα καταρρεύσει αυτή την φορά.
Το Δημόσιο θα κυρήξει στάση πληρωμών.
Θα γίνουμε Αργεντινή.
Και το 2012 θα είναι ΠΟΛΥ χειρότερο απο το 1996.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι θα επιτεθούν και θα νικήσουν...
Προβλέψεις ενός ανώνυμου forecaster. Κάποιος θα γελάσει. Ίσως και όλοι σας.
Αλλά αυτή η πρόβλεψη θα ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ 100%.
Οχι γιατί είμαι προφήτης ή μάντης.
Απλώς μια πολύ καλή Κασσάνδρα που δεν την ακούει κανείς...
Ενας weatherman που αντί να προβλέπει βροχές βάσει ανέμων, πιέσεων και υγρασιών, χρησιμοποιεί εργαλεία και μεγέθη απο την οικονομική επιστήμη για να προβλέψει το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό μέλλον.
Τα μοντέλα μου θα πέσουν πάλι μέσα..
Όπως κέρδισα από την άνοδο του χρυσού, θα πέσω μέσα και εδώ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους μας..
Συμπληρώνω την ΠΟΛΥ ριψοκίνδυνη πρόβλεψή μου με την εξής αναλυτική περιγραφή των γεγονότων του 2012 που στηρίζεται σε συνδυασμό προφητειών του Κοσμά του Αιτωλού και ερμηνείας και ανάλυσης των γεγονότων όπως εξελίσσονται:
Μετά τις Τουρκικές εκλογές του 2011, η νέα Κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει την απόρριψη από την Ε.Ε., τον αυξανόμενο αντιΕυρωπαϊσμό και νεοΟθωμανισμό και κυρίως την οικονομική κρίση αποφασίζει να εξάγει την εσωτερική κρίση που κινδυνεύει να δυναμιτίσει το Κεμαλικό οικοδόμημα.
Η ευκαιρία λαμπρή. Η Ελλάδα υπό το βάρος του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που της έχει επιβληθεί από την Ε.Ε. και όλους τους διεθνείς πιστωτές της, έχει μηδενίσει τα δύο τελευταία χρόνια τις δαπάνες για νέους εξοπλισμούς, ακόμα και τις δαπάνες συντήρησης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.
Ο στρατός είναι σε κακό χάλι και με ηθικό μηδέν.
Η πολιτική ηγεσία της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, ανοιχτά πλέον στα μαχαίρια με τους Έλληνες πολιτικούς (το ξεκίνημα έγινε με (κρυφές) δηλώσεις Νταβούτογλου και φανερές Παπανδρέου (δεν μιλάμε για Έλληνες πολίτες) στον ΟΑΣΕ το 2009 και με την αποστασιοποίηση των μειονοτικών βουλευτών ΝΔ μετά την εκλογή Σαμαρά) ) οργανώνει προβοκάτσιες. Η αφορμή για εισβολή δίδεται και ο Τουρκικός στρατός με αιφνιδιαστική απόβαση στη Θεσσαλία και στην Αττική, και εξαιρετικά επιτυχημένη εισβολή στον Έβρο, εξουδετερώνει σε 3 μέρες την αντίσταση του παραλυμένου Ελληνκού Στρατού.
Η εισβολή ρημάζει την ΑΘήνα (βομβαρδισμοί αμάχων και κατόπιν πλιάτσικο ανηλεές) και την Μακεδονία. Στη συνέχεια οι χορτασμένοι Τούρκοι ετοιμάζονται να διασχίσουν τον Ισθμό να ρημάξουν τον τελευταίο στόχο πριν την Κρήτη, την αφρούρητη πια Πελοπόννησο.
Η Ελλάδα δεν έχει πια Κυβέρνηση και έχει ελάχιστα στρατέυματα διασκορπισμένα σε νησιά και μονάδες στην Ήπειρο. Οι Αμερικάνοι σφυράνε αδιάφορα. Δεν έχουν λόγο να εμπλακούν και οι ενέργειες των Τούρκων αποσταθεροποιούν την Ευρωζώνη προς όφελός τους. Κάνουν συνέχεια γενικές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και απόσυρση στρατευμάτων.
Οι Ευρωπαίοι τα έχουν παίξει και δεν ξέρουν τι να κάνουν πέραν γενικόλογων εκκλήσεων και καταδίκης της Τουρκικής εισβολής.
Οι Ρώσοι βλέπουν όλους τους αγωγούς τους πια υπό Τουρκική κυριαρχία και φοβούνται επέκταση της Τουρκικής επιθετικότητας προς βορράν όπου υπάρχουν μουσουλμανικές μειονότητες και διαλυμένα κράτη, όπως το Κόσοβο, η Φυρομ, η Σερβία και η Αλβανία. ΕΠεμβαίνουν υπό το πρόσχημα της τήρησης του χάρτη του ΟΗΕ, έχοντας τη στήριξη και της Κίνας.
Η Ρωσική εισβολη 4 μέρες μετά την Τουρκική στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη άμεση κατάρρευση του τουρκικού στρατού στον Κάυκασο με την αρωγή και των Αρμενίων.
Ο Τουρκικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα καταστρέφεται σχεδόν αμέσως και οι Ρώσοι αποβιβάζονται και στον Πόντο στα νώτα του Τουρκικού στρατού του Καυκάσου.
Η ήττα είναι πλήρης και οι Τούρκοι τα μαζεύουν άρον άρον από την κατακτημένη Ελλάδα για να υπερασπίσουν Άγκυρα, Σμύρνη και Πόλη.
¨Οταν όμως οι Ρώσοι κατακτούν την Κωνσταντινούπολη, οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους επικαλούμενοι την Νατοική αλληλεγγύη προς την Τουρκία, στέλνουν στο Αιγαίο τον στόλο των 1000 πλοίων (χιλιάρμενο) που έχει οραματιστεί το 2005 και υλοποιήσει έως το 2011 ο Νατοικός Ναύαρχος Michael Glenn "Mike" Mullen τότε ΑΓΕΝ και τώρα ΑΓΕΕΘΑ The Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS). Δείτε και
http://www.navy.mil/navydata/leadership ... p?q=11&c=2
Ταυτόχρονα ΑγγλοΓάλλοι αποβιβάζονται στην Αλβανία για να προωθηθούν μέσω της Εγνατίας Οδού στην Κωνσταντινούπολη.
Η μάχη γύρω απο την Ισταμπούλ και μέσα σε αυτήν είναι πολύνεκρη και καταστροφική για όλους. Καταλήγει τελικά σε ισοπαλία. Η καταστροφή του Τορκικού στρατού είναι ολοκληρωτική και οι απώλειες σε αμάχους (ιδιαίτερα στην Πολη) αμέτρητες.
Στη διάσκεψη ειρήνης που ακολουθεί οι κατεστραμμένες οικονομικά Ρωσία και ΗΠΑ (οι οποίες έχουν επιδοθεί και σε αναταλλαγή λίγων στοχευμένων πυρηνικών πληγμάτων) αποφασίζουν να μοιράσουν την πιτα στα Βαλκάνια, τιμωρώντας ότι απέμεινε απο την Τουρκία για την επιθετικότητά της.
Η Τουρκία διαμελίζεται και η Πόλη γυρνάει στους διαλυμένους πολιτικά στρατιωτικά και οικονομικά και καταχλευαζόμενους από όλους Έλληνες, ως πολεμική αποζημίωση μαζί με εδάφη στην Μικρασία, την Θράκη και τις Ίμβρο, Τένεδο.