Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κόκκινος συναγερμός στον αέρα για ΗΠΑ- Βρετανία


Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου, αναβίωσαν για τους Αμερικανούς, καθώς σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι αρχές ασφαλείας σε ΗΠΑ και Βρετανία την Παρασκευή (29/10), όταν εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο σε εμπορευματικό αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από την Υεμένη με προορισμό το Σικάγο.Το πρώτο πακέτο εντοπίστηκε όσο το αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο των East Midlands στη Βρετανία και δεν φαίνεται να περιείχε εκρηκτικά. Αργότερα οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε δέματα από την Υεμένη που εντοπίστηκαν στο Ντουμπάι αλλά και σε εμπορευματικά αεροσκάφη που είχαν ήδη προσγειωθεί στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές Αρχές κάνουν λόγο για πιθανή «δοκιμαστική» τρομοκρατική απόπειρα, κατά την οποία παραφυάδες της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη πιθανώς θέλησαν να ελέγξουν το επίπεδο ετοιμότητας των αρχών ασφαλείας στις εμπορευματικές πτήσεις.

Στο πρώτο δέμα βρέθηκε δοχείο μελανιού εκτυπωτή, το οποίο περιείχε λευκή σκόνη και στο οποίο είχαν προστεθεί καλώδια. Παράλληλα, η FedEx -η άλλη μεγάλη αμερικανική μεταφορική εταιρεία- ανακοίνωσε ότι εντόπισε ύποπτο δέμα από την Υεμένη και σε δικό της αεροσκάφος που βρισκόταν στο Ντουμπάι.