Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αλλάζει το… εσωτερικό των αυτοκινήτων σε λίγα χρόνια;


Τη δική της επανάσταση στις μελλοντικές καμπίνες των επιβατών στα αυτοκίνητα φαίνεται πως ετοιμάζει και μάλιστα πολύ σύντομα, η Mercedes. Την επόμενη εβδομάδα θα έχει καλεσμένους στην Στουτγάρδη, δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου για να τους παρουσιάσει νέες τεχνολογίες του μέλλοντος. Μία από αυτές, θα αφορά και το εσωτερικό των αυτοκινήτων της που, όπως εικάζεται, αναμένεται να αλλάξει, με την έλευση της νέας S Class, το 2013.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα υπάρχει και το φουτουριστικό F800, ένα αυτοκίνητο που θυμίζει… διάστημα αλλά, όπως ακούγεται, ίσως το εσωτερικό του να φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την S Class που θα δούμε, σε δύο χρόνια το πολύ. Σκοπός των ανθρώπων της γερμανικής φίρμας είναι να μπορέσουν να φέρουν σε καλύτερη «επαφή» τον παράγοντα άνθρωπο και μηχανή, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μην θεωρείται μία άψυχη μάζα σιδερικών. Όπως διακρίνεται και από την φωτογραφία, το εσωτερικό του F800 έχει απλές γραμμές, νέας σχεδίασης τιμόνι, λείες επιφάνειες, ζωντανά χρώματα και γενικά στοιχεία που σε κάνουν να θέλεις να «ζήσεις» και άλλο στο εσωτερικό του.

Μη νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η ραγδαία ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα και οι αλλαγές που θα δούμε πολύ σύντομα θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας. Όσο για το νέο F800 αλλά και τις νέες τεχνολογίες που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες (σε ειδική εκδήλωση) η Mercedes, θα έχουμε την ευκαιρία να τις δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι, οπότε και θα σας τις αναλύσουμε καλύτερα, μετά το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει η zougla.gr στην Στουτγάρδη.



Αυτό είναι το πρωτότυπο F800 από το οποίο η νέα S Class θα «κλέψει» πολλά στοιχεία