Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σαββατοκύριακο διάρκειας 27 ωρών και 17 λεπτών


Η αίσθηση που διακατέχει τους εργαζομένους τα πρωινά της Δευτέρας είναι πως ένα ακόμα Σαββατοκύριακο πέρασε προτού ξεκουραστούν και περάσουν καλά.
Βάσει ερευνών, ένας μέσος Βρετανός κατορθώνει να αποβάλει πλήρως το στρες της εβδομάδας στις 12:38 το μεσημέρι του Σαββάτου και ξεκινά να σκέφτεται πάλι τη δουλειά στις 15:55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο μέσος εργαζόμενος ζει χωρίς την έγνοια της δουλειάς και εντελώς απελευθερωμένος από εργασιακές υποχρεώσεις μόλις 27 ώρες και 17 λεπτά εβδομαδιαίως.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε δείγμα 4.000 εργαζομένων, ηλικίας 18 έως 60 ετών, για λογαριασμό της αλυσίδας ξενοδοχείων Premier Inn.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε το άγχος, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει πως τσεκάρει τα e-mail της δουλειάς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το 10% πως δε σταματάει να εργάζεται.

Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς αυτά τα συμπεράσματα με το γεγονός ότι ένας στους έξι Βρετανούς "μισεί"τη δουλειά του, τα παραπάνω δεδομένα σκιαγραφούν ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο!