Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διώξεις επιστημόνων κινδυνοι απο κινητά VIDEOS


Ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που μας δείχνει τι συμβαίνει σε όσους πολλές φορές τολμούν να πουν την αλήθεια, μέσω της επαγγελματικής τους ιδιότητας….

Δίωξη του Δρα Δημήτρη Παναγόπουλου απο το ακαδημαικό κατεστημένο του Παν/μιου Αθηνών σχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα του πειραματικά αποδεδειγμένου κυτταρικού θανάτου απο μικροκυματική ακτινοβολία (κινητά, κεραίες κλπ) την οποία τόλμησε να ανακοινώσει δημόσια σε συνέδριο με συνέπεια να διωχθεί απ οτο γραφείο του.

Η ιστορία:

Στις 27 και 29 Απριλίου 2010, προσκλήθηκαν τέσσερις διεθνείς επιστήμονες ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις των ακτινοβολιών, να μιλήσουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Καναδικού Κοινοβουλίου με θέμα, «Επιδράσεις Μικροκυματικών Ακτινοβολιών στην Ανθρώπινη Υγεία».

Οι επιστήμονες αυτοί ήταν :

1) ο Δρ. Olle Johansson του Ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας,

2) η Δρ. Annie Sasco του Πανεπιστήμιου Bordeaux της Γαλλίας,

3) ο Δρ. Andrew Goldsworthy από το Imperial College του Λονδίνου και

4) ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και οι τέσσερις κατέθεσαν με βάση την έρευνά τους, ότι οι ακτινοβολίες μικροκυμάτων που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα και κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας όπως ασύρματα δίκτυα υπολογιστών κ.λ.π., αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Kαι οι τέσσερις, τόνισαν την ανάγκη άμεσης και δραστικής μείωσης των ισχυόντων ορίων ασφαλείας και την ανάγκη επανάληψης κάποιων πειραμάτων με πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ιδιαίτερα των παιδιών που είναι πιο ευάλωτα στις ακτινοβολίες.

Η συνέχεια
Αμέσως μετά την συμμετοχή των τεσσάρων επιστημόνων στη συνεδρίαση αυτή, οι διευθυντές τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου εργάζονται οι τρεις από τους τέσσερις, τους αφαίρεσαν τα γραφεία τους, ενώ ο τέταρτος είχε μόλις πριν συνταξιοδοτηθεί.

Ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος είναι ένας εκ των τριών που του αφαιρέθηκε το γραφείο-εργαστήριό του στον Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον διευθυντή του Τομέα, Καθηγητή Λουκά Μαργαρίτη.