Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα καλύτερα ανδρικά αρώματα για το 2011


Οι τάσεις τις μόδας, τα αρώματα που επικρατούν, ποιο να διαλέξεις για κάθε περίσταση, και ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα αρώματα της φετινής χρονιάς. 

Οι καλύτερες κολόνιες της φετινής χρονιάς δεν ακολουθούν τους γνωστούς κανόνες, οπότε ετοιμάσου για κάτι διαφορετικό. Νέες μυρωδιές, βασισμένες στα παραδοσιακά αρώματα του ξύλου και της γης, μπλεγμένα με αρώματα βοτάνων και λουλουδιών.

Αποχαιρέτησε τα κλασσικά αρώματα από βέτιβερ και περγαμόντο. Η μόδα επιστρέφει στα ζεστά αρώματα που βασίζονται σε γήινες μυρωδιές. Μπορεί να σου έχει μείνει μισό μπουκάλι από το άρωμα που σου χάρισε η κοπέλα σου το 2008, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς.

Μην ξεχνάς ότι μια ωραία μυρωδιά ενισχύει την πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει κανείς για σένα. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν είναι όλα τα αρώματα για όλες τις ώρες. Ο οδηγός που ακολουθεί θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για το ποιο άρωμα να διαλέξεις και για ποια ώρα της ημέρας. Ξεκινάμε λοιπόν.

Για την δουλειά

Atelier Cologne Trefle Pur



Αν κανένας συνάδελφος σου δεν έχει διαβάσει αυτό το άρθρο, μάλλον θα είσαι ο μοναδικός που θα φοράει αυτό το άρωμα στο γραφείο, μιας και πρόκειται για ψαγμένη επιλογή. Οι μυρωδιές από πικρό πορτοκάλι δίνουν μια διαφορετική πινελιά στο γνωστό συνδυασμό πατσουλί και μάσκ. Ευτυχώς, οι μικρές πινελιές από βιολέτες και τριφύλλι δίνουν μια απίστευτη ισορροπία στη μυρωδιά. Θέλει προσοχή όμως. Δεν είναι eau de toilette ν’ αρχίσεις να ψεκάζεσαι σαν τρελός. Δυο-τρεις σταγόνες αρκούν για να συναρπάσεις.

Tom Ford Azure Lime



Για άλλη μια φορά ο Tom Ford αποδεικνύει ότι είναι κορυφαίος σε ότι αφορά την σοφιστικέ και άνετη κομψότητα. Το απαλό άρωμα από κίτρο σε συνδυασμό με το δασώδες άρωμα μασκ είναι ότι χρειάζεσαι για να συνοδέψει το μαύρο σου κουστούμι στο meeting με τον διευθυντή σου.

D&G 11 La Force



Ένας μοναδικός συνδυασμός μπαχαρικών και μπέρμπον, είναι ότι χρειάζεσαι για τις «ασυνήθιστες» εμφανίσεις σου στο γραφείο. Το μυστικό συστατικό του αρώματος είναι το πιπέρι πιμέντο. Ένα πιπέρι που δίνει άλλη αίσθηση όταν προσθέτετε σε ελαιόλαδο ή σε… αρώματα!

Για τις νυχτερινές εξορμήσεις σου

Van Cleef & Arpels Midnight in Paris



Βλέποντας το μπουκάλι μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για γυναικείο άρωμα, αλλά μην ξεγελιέσαι. Είναι το άρωμα που χρειάζεσαι για ένα ραντεβού, πέρα του κλισέ σινεμά και φαγητό. Αρώματα από δέντρο Tonka bean, δέρμα, δενδρολίβανο και τσάι mate συνδυάζονται άψογα με τις λεπτές πινελιές από αρώματα λουλουδιών. Λίγες σταγόνες αρκούν για να μυρίζεις μέχρι το επόμενο πρωινό.

Dsqaured2 He Wood Rocky Mountain



Το ιδανικό άρωμα για απρόβλεπτα ραντεβού. Ούτε πολύ αντρουά, ούτε και τελείως ρομαντικό. Είναι γι’ αυτές τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να το παίξεις σοβαρός ή χαβαλές. Όπως και να ‘χει, τα αρώματα από κρίνο και βιολέτες μπερδεμένα με αυτά του πιπεριού είναι ότι χρειάζεσαι.

Επίσημες εμφανίσεις

Halston Man



Αν είσαι νεαρός προφανώς το όνομα Halston δεν σου λέει τίποτα. Πίσω όμως στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά αντρικού αρώματος. Πατσουλί και μάσκ συνδυάζονται και υπόσχονται υπέροχες μυρωδιές για όλες τις εξόδους σου που απαιτούν κουστούμι και γραβάτα.

Clive Christian No. 1 for Men



Οι διαφημιστές ισχυρίζονται ότι είναι η πιο ακριβή αντρική κολόνια κι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να την φοράς. Το σημαντικό είναι ότι όντως μυρίζει σαν ένα πανάκριβο άρωμα. Κι αυτό γιατί ο κλασικός συνδυασμός περγαμόντου, κίτρου, γιασεμιού και ξύλου έχουν παντρευτεί άψογα σ΄ αυτό το μπουκάλι με το ολόχρυσο καπάκι!

Για casual εμφανίσεις

Jo Malone Sweet Lime & Cedar



Είτε πας στο γυμναστήριο, είτε πας μια βόλτα Κυριακή μεσημεράκι για καφέ, πρέπει να φοράς άρωμα. Με το Jo Malone Sweet Lime & Cedar σίγουρα θα κάνεις την διαφορά. Άρωμα ζεστού κίτρου και ξύλου παλεύουν να κυριαρχήσουν, όσο οι πινελιές από λουλούδια κάνουν την διαφορά.

Burberry Sport



Όπως και να το κάνουμε, οι Άγγλοι ξέρουν να είναι gentleman ακόμα και στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αυτό πετυχαίνει άλλωστε και το νέο άρωμα του γνωστού αγγλικού οίκου. Μάσκ, ξύλο, γκρέιπφρουτ, κίτρο και τζίντζερ σε αγκαλιάζουν στην καθημερινότητα σου κάνοντας σε να μην περνάς απαρατήρητος. 

πηγη:www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: