Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πηγή ανεύρεσης συντρόφου για... "ώριμους" το internet


Η ευκολία που προσφέρει το διαδίκτυο στους χρήστες και το γεγονός ότι «νιώθουν πιο άνετα να αποκαλύπτουν στοιχεία του εαυτού τους σε ένα ψευδο-ανώνυμο ηλεκτρονικό περιβάλλον», είναι σύμφωνα με αμερικανική έρευνα οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους, και δη τους πιο «ώριμους» ηλικιακά, να ψάχνουν ερωτικούς συντρόφους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε λίγο πολύ, ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τίποτα άλλο, παρά «μόδα της εποχής», που αφορά κυρίως στις...
νεότερες ηλικίες, όπως φαίνεται ωστόσο, πιο «προχωρημένοι» στη χρήση και επίσκεψή τους, με σκοπό την ανεύρεση ερωτικών συντρόφων, είναι οι πιο.. προχωρημένοι ηλικιακά.

Μία νέα έρευνα, του Oxford Internet Institute του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αφορούσε σε 12.000 ζευγάρια, με συχνή πρόσβαση στο internet, από 18 χώρες για την περίοδο 1997 – 2009, κατέδειξε πως πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, ηλικίας 40 έως και 69 ετών, βρήκαν το ταίρι τους μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται δε, πως ένας στους τρεις χρήστες του παραδέχθηκε, ότι κάποια στιγμή στη ζωή του έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες, με ηλεκτρονικά «προξενιά».

Πάντως, παρά τη μεγάλη «πέραση» που γνωρίζουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού, ένα ποσοστό 67% ανέφερε ότι γνώρισε το σύντροφό του πιο παραδοσιακά, μέσω κοινών γνωστών.
Στην ηλικιακή ομάδα 40-69 όμως, το 36% των ερωτηθέντων βρήκε το σύντροφό του ηλεκτρονικά.

Ακόμη, από την έρευνα προέκυψε, ότι λιγότεροι από το 10% εκείνων που ξεκίνησαν τη σημερινή σχέση τους πριν από το 2000 ανέφεραν ότι γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ως το 2005 το ποσοστό διπλασιάστηκε στο 21%, ενώ το 23% εκείνων που βρίσκονται στην ηλικία 18-40 ανέφερε, ότι ξεκίνησε τη σχέση του μέσα από το Internet.

«Κάποτε ήταν καινοτομία το να βρεις το σύντροφό σου online, αλλά η έρευνα αυτή δείχνει ότι έχει γίνει ένας πολύ συνηθισμένος – αν όχι κυρίαρχος – τρόπος για να βρίσκεις νέους συντρόφους, ειδικά εάν είσαι μεταξύ 40 και 70 ετών», δήλωσε ο δρ Barney Hogan, που συμμετείχε στην έρευνα, ενώ ο καθηγητής William Dutton, σημείωσε:

«Άνδρες και γυναίκες βλέπουν το Internet σαν ένα νέο τόπο συνάντησης. Η δημοφιλία των ηλεκτρονικών ραντεβού οφείλεται κυρίως στην ευκολία που προσφέρουν στους χρήστες και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα, να αποκαλύπτουν στοιχεία του εαυτού τους σε ένα ψευδο-ανώνυμο ηλεκτρονικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: