Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γυναικεία αυτοπεποίθηση στα ύψη μέσω… facebook


Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως αυτή του facebook, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών, κάνοντας τες να νιώθουν πιο ελκυστικές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Buffalo σε νέους.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έρευνα από τον επικεφαλής Michael A. Stefanone, ο γυναικείος πληθυσμός… θέλγεται ιδιαιτέρως από το ανέβασμα πολλών φωτογραφιών θεωρώντας ότι έτσι θα τραβήξει την προσοχή όσων τις βλέπουν.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν επίμονες διαφορές στη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών που απορρέουν από μια πολιτιστική έμφαση στη γυναικεία εικόνα και την εμφάνιση», αναφέρει.

Στη μελέτη, συμμετείχαν 311 συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας τα 23,3 χρόνια. Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να διερευνήσει τις μεταβλητές οι οποίες εξηγούν τη συμπεριφορά των γυναικών στα κοινωνικά δίκτυα. Εστιάστηκε ο χρόνος που διαθέτουν στο να διαχειρίζουν το προφίλ τους, ο αριθμός των φωτογραφιών που ανέβαζαν αλλά και ο αριθμός των φίλων τους.

Το συμπέρασμα; Tο faceboοk αποτελεί έναν τρόπο ώστε να ενισχύσουν την αυτό-εικόνα τους!

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες της έρευνας, οι οποίοι περνούν και τις περισσότερες ώρες σερφάροντας στα κοινωνικά δίκτυα και ανεβάζοντας φωτογραφίες «στηρίζουν» την αυτοεκτίμηση τους στην εξωτερική τους εμφάνιση και την άποψη των τρίτων. Άλλοι αρκούνταν στην αγάπη που είχαν εισπράξει από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Οι τελευταίοι είναι και αυτοί που περνούν λιγότερη ώρα «on-line».

Δεν υπάρχουν σχόλια: