Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πόσο έχει αλλάξει το sex τα τελευταία 20 χρόνια;


Επιστήμονες από διάφορα κέντρα της Αμερικής...



ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσα από την μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ
έβγαλαν στο φως συμπεράσματα που κρατούνταν μυστικά χρόνια. Η έρευνα έγινε σε 6,000 κόσμο διαδικτυακά ηλικίας 14 ως 92. Διαβάστε τα 8 σημαντικότερα αποτελέσματα.

1. Γενικές διαφορές στην σεξουαλική απόλαυση

Το 85% των ανδρών ανέφερε ότι η σύντροφος του έχει συνήθως οργασμό σε κάθε σεξουαλική πράξη, ενώ μόλις το 64% των γυναικών απάντησε ότι έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική πράξη. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο εύκολο να έχουν οργασμό κατά την διάρκεια μιας κανονικής σεξουαλικής πράξης ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να τον βιώσουν όταν θα υπάρχει ποικιλία από σεξουαλικές πράξεις.

2. Συνδυασμοί σεξουαλικών πράξεων

Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχουν 41 συνδυασμοί σεξουαλικών πράξεων και μέσα σε αυτές δεν προστέθηκαν ορισμένες συμπεριφορές όπως για παράδειγμα το φιλί.

3. Πόνος μετά το σεξ

Το 1/3 των γυναικών της έρευνας ανέφερε ότι μετά το σεξ έχει πόνους ενώ από πλευράς ανδρών τέτοια συμπτώματα παρουσιάζει το 5%. Αυτό οφείλετε κυρίως στην ξηρότητα του κόλπου καθώς δεν προηγήθηκαν προκαταρκτικά και έγινε απότομη είσοδος.

4. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αμερικανοί είναι ενεργοί σεξουαλικά

Περίπου το 45% ανδρών-γυναικών ηλικίας 50ετών ανέφεραν ότι είναι ενεργοί σεξουαλικά όπως και το 33% ηλικίας 60 ετών αλλά και το 30% ανδρών – γυναικών ηλικίας 70 και 80 ετών.

5.Αύξηση της χρήσης προφυλακτικού

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες η χρήση προφυλακτικού αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό ενώ το 80% των εφήβων της έρευνας χρησιμοποίησε προφυλακτικό στην τελευταία του σεξουαλική επαφή.

6.Τα προφυλακτικά δεν μειώνουν την απόλαυση

Σύμφωνα με την έρευνα σήμερα η τοποθέτηση των προφυλακτικών σήμερα είναι πιο εύκολη, πιο άνετη και διαθέτουν εξειδικευμένα λιπαντικά και υφές.

7. Μείωση της χρήσης προφυλακτικού στις μεγάλες ηλικίες

Περίπου το 25% των ατόμων πάνω από 40 ετών ενώ μόλις το 14% κάνει χρήση πάνω από τα 50.

8.Πότε ξεκινούν το σεξ οι έφηβοι

Σύμφωνα με την έρευνα οι ηλικίες 14-17 είναι και οι πιο ενεργές για την πρώτη φορά. Το 14% των αγοριών ηλικία 14 ετών και το 9% των κοριτσιών της ηλικίας αυτής απάντησαν θετικά στο ότι έχουν σεξουαλικές επαφές ενώ το 40% των αγοριών και το 36% των κοριτσιών ηλικίας 17 ετών απάντησαν θετικά στο ότι είναι ενεργοί σεξουαλικά
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: