Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Οι βοριάδες θα φθάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα βρεθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Αττική: Κυρίως αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διαρκείας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, μόνο με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια και με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διαρκείας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διαρκείας και στα ορεινά της Κρήτης καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα νότια και μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διαρκείας.Οι άνεμοι θα πνέουν εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια, βόρειοι, βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι, βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: