Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έκλεισε τα 57 ο Πορτογάλος που ανακοίνωσε 11άδα Σάντος: Βάζω Χαριστέα, θέλω νίκη για τα γενέθλιά μου


Έκλεισε τα 57 σήμερα ο Φερνάντο Σάντος που ζήτησε και δημοσίως από τους διεθνείς να του κάνουν δώρο γενεθλίων τη νίκη στην Τυφλίδα! Παράλληλα ο ομοσπονδιακός προπονητής πρωτοτύπησε ανακοινώνοντας μια μέρα πριν απ' το κρίσιμο ματς με τη Γεωργία την ενδεκάδα η οποία καλείται (ακόμα και με ισοπαλία) να σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης στα τελικά του EURO 2012. Κι αν για τις 10 θέσεις τα πράγματα ήταν λίγο πολύ γνωστά, ο κύβος ερρίφθη για τη θέση του τιμωρημένου Γιώργου Σαμαρά: Άγγελος Χαριστέας στην
αριστερή πτέρυγα της επίθεσης!


Θα είναι η 86η διεθνή συμμετοχή του 31χρονου επιθετικού που επανήλθε μετά από 15 μήνες στην Εθνική και θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2010 με τη Νότια Κορέα. Ο Χσριστέας μετράει 24 γκολ με τα εθνικά χρώματα και είναι δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τον Νίκο Αναστόπουλο (29).

Όπως ανακοίνωσε ο Σάντος, τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος, στο κέντρο της άμυνας οι Κ.Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Τριάδα στα χαφ οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά της επίθεσης, ο Χαριστέας στα αριστερά και ο Γκέκας φουνταριστός.

“Περιμένω το δώρο για τα γενέθλιά μου από τους ποδοσφαιριστές μου στο παιχνίδι της Τρίτης και. Είναι κάτι που κυνηγάμε από την αρχή της διοργάνωσης και είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά θα δώσουν τα πάντα και πιστεύω θα είναι ωραίο δώρο θα το μοιραστούμε όλοι μαζί. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ότι βολευόμαστε με ισοπαλία. Δεν θα κατέβουμε για ισοπαλία, αλλά για την νίκη. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα είναι ξεκάθαρη αλλοίωση της ταυτότητα της ομάδας” δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στην Τυφλίδα ο Φερνάντο Σάντος που πρόσθεσε ότι ο Κετσπάγια έχει κάνει καλή δουλειά στην εθνική ομάδα της Γεωργίας η οποία συνεχώς βελτιώνεται.

“...Έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους της, όπως είχε κάνει και με εμάς στην Αθήνα, όταν πήρε ισοπαλία με σκορ 1-1. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν μας φοβίζει αυτό. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και πάθος για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”

Η Γεωργία

Ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ως προς το σχήμα και την τακτική της Εθνικής Γεωργίας. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρεβιασβίλι, δεξί μπακ ο Κάσια και αριστερό ο Καλάτζε, στόπερ οι Αμισουλασβίλι και Χουμπούτια, αμυντικοί μέσοι οι Κανκάβα και Κομπιασβίλι, αριστερός μέσος θα είναι ο Ταργκαμάτζε, κεντρικός ο Μαρτβαλάτζε και δεξιά ο Ιασβίλι, ενώ για την επίθεση θα προτιμηθεί ο Εμτσεντλίτζε. Να σημειωθεί ότι αν αγωνιστεί αύριο ο Κομπιασβίλι, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Γεωργίας και θα τιμηθεί από την UEFA.

Οι θεατές αναμένεται να είναι ελάχιστοι, αφού το φίλαθλο κοινό της χώρας είναι απογοητευμένο από τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της εθνικής ομάδας τους. Το "Μιχεΐλ Μέσχι" έχει χωρητικότητα 24.700 θέσεις και τουλάχιστον το μισό γήπεδο θα είναι άδειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: