Η γεύση της μπύρας και μόνο της αρκεί για να προκαλέσει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ακόμα και χωρίς την επίδραση της ίδιας αλκοόλης, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα
χρησιμοποίησαν τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) για να «σαρώσουν» τους εγκεφάλους 49 ανδρών. Κάθε ένας από αυτούς εξετάστηκε, αφότου κατανάλωσε 15 ml μπύρας και εξετάστηκε εκ νέου αφότου κατανάλωσε ένα ενεργειακό ποτό.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα της ντοπαμίνης ήταν πολύ μεγαλύτερη μετά την κατανάλωση των 15ml μπύρας, παρά μετά τη δοκιμή του αθλητικού ενεργειακού ποτού. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με το αλκοόλ και κάποια φάρμακα και η έρευνα έδειξε ότι η επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ ήταν ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ των ατόμων με οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου