για πλάκα. Ακόμη και άνθρωποι με ανεπτυγμένη την επίγνωση και καθαρές ενέργειες μπορούν να το κάνουν. Αν μπορείς να διαβάσεις τις σκέψεις των ανθρώπων θα αηδιάσεις από την βρώμα και την δυσωδία που αυτές αποπνέουν στο φυσικό. Στο αιθερικό δε, η βρώμα είναι τόση που απλά δεν αντέχεται. Ας σκεφτούμε τώρα πως οι σκέψεις διαμορφώνουν το περιβάλλον και την πραγματικότητα που ζούμε … εεε μπορούμε να βγάλουμε κάμποσα σημαντικά συμπεράσματα για το χάλι που μας περιβάλλει.
Ας διαβάσουμε δυο αποσπάσματα, το ένα από την «νέα ανακάλυψη» του επιστημονισμού και το δεύτερο από ένα απόσπασμα της Λασέρτα ενός ερπετοειδούς, που στην συνέντευξη που έδωσε μεταξύ κάποιων παραπληφοροριών μας λέει και αρκετές πολύ σημαντικές αλήθειες, που δυστυχώς μόνον οι έχοντες Επίγνωση μπορούν να τις αντιληφθούν. Κάντε μια προσπάθεια …
[Διαβάζοντας τις σκέψεις: Το 2008 ίσως θα αναφέρεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως «Ετος πρώτο της ανάγνωσης σκέψης»... Πράγματι, για πρώτη φορά και με τη βοήθεια υπολογιστή, άνθρωποι κατάφεραν να «διαβάσουν» τις σκέψεις συνανθρώπων τους. Πού θα μας οδηγήσει αυτή η πρωτιά; Από την ώρα που συλλαβίζουμε την πρώτη μας λέξη συνηθίζουμε στην ιδέα ότι το στόμα εκφράζει μέρος μόνο των σκέψεών μας. Τώρα... ίσως τα λόγια γίνουν περιττά! Κάτω στην φωτογραφία, οι δύο ερευνητές του εγκεφάλου Τομ Μίτσελ και Μαρσέλ Τζαστ «Προμηθείς της σκέψης» ή... Πανδώρες;
Ήταν πάντοτε το μόνιμο αίνιγμα στην επικοινωνία των ανθρώπων: «Τι σκέφτεται; Μου λένε τα χείλη του αυτά που πραγματικά κρύβει ο νους του;». Οι μετέπειτα διαπιστώσεις σχετικά με αυτό το ερώτημα γέμισαν και γεμίζουν χαρές και λύπες τη ζωή του καθενός μας ξεχωριστά και της ανθρωπότητας ολόκληρης στο σύνολό της. Η αδυναμία μας να δούμε διαφανώς τις σκέψεις του άλλου, άρα και η δυνατότητα του ψεύδους, έχτισε όλη την πολυπλοκότητα της ζωής μας. Στα θετικά της, η αδυναμία ανάγνωσης της σκέψης τροφοδότησε τη φαντασία και έδωσε έδαφος γόνιμο για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας.
Οι επιστήμονες όμως δεν υποκύπτουν στη γοητεία της τέχνης. Γι' αυτούς κάθε αίνιγμα υπάρχει για να απαντηθεί και η «παράπλευρη απώλεια» των ανθρώπων που δεν μπορούν να εκφραστούν με τη γλώσσα μετράει πιο πολύ από το «τι θα κάνουμε χωρίς τους ψεύτες;». Ετσι στη λήξη αυτής της άνοιξης, του έτους 2008 μ.κ.ε., μια νέα εποχή χάραξε για τους ανθρώπους: οι σκέψεις μας άρχισαν να διαβάζονται χωρίς τη μεσολάβηση της γλώσσας!
Τα ιερογλυφικά του εγκεφάλου: Παρά την τρομακτική πρόοδο της επιστήμης τους τελευταίους τρεις αιώνες, το αλφάβητο της σκέψης παρέμενε απόρθητο οχυρό. Ο λόγος; Η υπέρτατη πολυπλοκότητα του εγκεφάλου μας: εκατό δισεκατομμύρια κύτταρα επεξεργασίας πληροφοριών, οι νευρώνες, βρίσκονται φωλιασμένα και με κάθε δυνατό τρόπο δικτυωμένα στις πτυχώσεις του. Τα «καλώδια» που τα διασυνδέουν είναι τόσο πολλά που αν τα απλώναμε σε μία γραμμή θα έπιαναν τη μισή απόσταση από... τη Γη ως τη Σελήνη! Πώς μπορεί να αποκωδικοποιήσει κανείς τα απειράριθμα σήματα που ανταλλάσσουν οι νευρώνες, ιδιαίτερα όταν έχουν την «κακή συνήθεια» να τα εκπέμπουν με παλμούς διαφορετικής κάθε φορά συχνότητας;
Τη λύση στον γόρδιο δεσμό φαίνεται ότι βρήκαν δύο νευροεπιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κάρνεγκι-Μέλον: ο καθηγητής Πληροφορικής και επικεφαλής του Τμήματος Machine Learning Τομ Μίτσελ (Tom Mitchell) και ο καθηγητής Ψυχολογίας Μαρσέλ Τζαστ (Marcel Just). Με τη μελέτη τους των προηγουμένων ετών είχαν αποδείξει ότι η λειτουργική απεικόνιση μέσω μαγνητικού συντονισμού (δηλαδή, η σάρωση με μαγνητικό τομογράφο fMRI) μπορεί να εντοπίσει την εγκεφαλική μας λειτουργία όταν σκεπτόμαστε μια συγκεκριμένη λέξη. Στη «ζωντανή ακτινογραφία» του εγκεφάλου που δίνει ο τομογράφος οι έννοιες που σκεπτόμαστε εμφανίζονται ως τοπικές μεταβολές ροής αίματος. Με ποιον μηχανισμό όμως συμβαίνει αυτό; Οι Μίτσελ και Τζαστ κατάλαβαν ότι χρειάζονταν τη δική τους «στήλη της Ροζέτας», έναν συγκριτικό πίνακα μέσω του οποίου θα καταλάβαιναν τη γραμματική και το συντακτικό του μυαλού.
Κατέφυγαν στην... Google! Αυτή η μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου έχει μια βάση δεδομένων με ένα τρισεκατομμύριο λέξεις, την οποία προσφέρει στους προγραμματιστές που επιχειρούν την πρόβλεψη νοήματος. Οι Μίτσελ και Τζαστ εστίασαν την προσοχή τους στο πόσο συχνά εμφανίζονται «αισθητά ουσιαστικά» (λέξεις αντιληπτές μέσω των αισθήσεών μας) δίπλα σε 25 κοινά ρήματα, όπως τα «βλέπω», «ακούω», «γεύομαι» και «κινώ». Αυτά τα 25 ρήματα είναι επαρκή για να συλλάβει κανείς το νόημα κάθε «αισθητού ουσιαστικού». Π.χ., η λέξη «τηλέφωνο» μπορεί να συνδεθεί με το ρήμα «ακούω» και όχι με το «γεύομαι».
Στο επόμενο βήμα τους οι δύο ερευνητές σάρωσαν με τον τομογράφο τους εγκεφάλους εννέα συναδέλφων τους την ώρα που παρακολουθούσαν εικόνες που εξέφραζαν 60 συγκεκριμένες λέξεις. Οι λέξεις αυτές ανήκαν σε 12 κατηγορίες εννοιών, όπως ζώα, φυτά και οχήματα. Με βάση τους χάρτες εγκεφαλικής δράσης για την καθεμιά από τις 60 λέξεις και τη βιβλιοθήκη λέξεων της Google, oι Μίτσελ και Τζαστ προχώρησαν στη δημιουργία ενός προγράμματος υπολογιστή για τον καθέναν από τους εννέα συναδέλφους τους, ενός μοντέλου πρόβλεψης της αντίδρασης του μυαλού τους σε κάθε «αισθητό ουσιαστικό».
Οταν τελείωσαν έβαλαν στο πρόγραμμά τους την πρόκληση να προβλέψει την εγκεφαλική λειτουργία για δύο λέξεις βασιζόμενο στους εγκεφαλικούς χάρτες που διέθεταν για τις υπόλοιπες 58. Το αποτέλεσμα ήταν προβλέψεις κατά 77% επιτυχείς. Στο επόμενο βήμα ζήτησαν την πρόβλεψη μιας λέξης από τους χάρτες 1.000 άλλων. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους! Ο υπολογιστής μπορούσε να προβλέψει τον χάρτη εγκεφαλικών λειτουργιών για κάθε σκέψη σχετική με μία λέξη, ακόμη και χωρίς να του έχουν δοθεί εκ των προτέρων οι χάρτες που σχετίζονταν με αυτή τη λέξη.
«Πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε κάποια από τα δομικά στοιχεία με τα οποία ο εγκέφαλός μας αναπαριστά τις έννοιες» δήλωσε ο Μίτσελ. «Με τη βοήθεια του υπολογιστή αυτά τα δομικά στοιχεία μπορούν να συναρμολογηθούν ώστε να προβλέψουν την ενεργοποίηση των νευρώνων για κάθε αισθητό ουσιαστικό». Αλλά, εκτός από αυτές τις αναπαραστάσεις αισθητών εννοιών, οι ερευνητές του Κάρνεγκι-Μέλον εντόπισαν και τους χάρτες ενεργοποίησης που σχετίζονται με σκέψεις σχεδιασμού και μακροπρόθεσμης μνήμης. Όταν, π.χ., κάποιος σκέπτεται ένα μήλο, μνήμες του αναδύονται σχετικά με την τελευταία φορά που είχε φάει μήλο ή ξεκινούν σκέψεις για το πώς να αποκτήσει ένα μήλο. «Αυτό» είπε ο Τζαστ «μας οδηγεί σε μια θεωρία διανόησης που θα βασίζεται στην εγκεφαλική λειτουργία».
Θεραπείες και οροί αλήθειας: Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κένεθ Γουάνγκ, ένας αξιωματούχος του NSF - της ΓΓΕΤ των ΗΠΑ, που χρηματοδοτεί αυτή την έρευνα -, «οι Μίτσελ και Τζαστ ξεκίνησαν με κάποιες θεμελιώδεις ιδέες από το πώς μαθαίνουν οι μηχανές και κατέληξαν όχι μόνο να μας αποδείξουν τις ικανότητες της υπολογιστικής τους μεθόδου αλλά και να ανοίξουν τον δρόμο στην κατανόηση της γλώσσας του εγκεφάλου. Έχουμε τώρα εμπρός ανοιχτές όλες τις δυνατότητες διερεύνησης της λεπτής δομής που διασυνδέει την εγκεφαλική λειτουργία με τις διεργασίες σκέψης».
Πρώτοι ωφελημένοι από αυτή την αποκρυπτογράφηση θα είναι οι πάσχοντες από αυτισμό, παρανοϊκή σχιζοφρένεια ή σημασιολογική διαταραχή όπως η «ασθένεια του Pick». Από εκεί και πέρα... το πεδίο είναι ανοιχτό σε κάθε φαντασίωσή μας. Το προφανές είναι να σκεφθούμε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον μυστικά για τους ισχυρούς: η σκέψη όποιου αντιπάλου πέφτει στα χέρια τους θα είναι αναγνώσιμη, χωρίς να χρειάζονται πια οροί αληθείας ή βασανιστήρια. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτό το κακό σενάριο, πώς θα είναι άραγε η ζωή μεθαύριο, σε έναν κόσμο όπου αντί για ρολόι στο χέρι μας θα έχουμε έναν αναγνώστη σκέψεων; Ένας κόσμος σιωπηλός, χωρίς ψεύτες; Ύποπτα αγγελικός μου ακούγεται ... Τάσος Καφαντάρης]
Καθολου αγγελικός ή διαβολικός … μάλλον πολύ θεϊκά δημιουργικός είναι ο κόσμος, κατ’ εικόνα και ομοίωσιν του δημιουργού του,
Mind-Control and Abductions
Lacerta η συνέντευξη μιας ερπετοειδούς
: Κάποιοι από το είδος μου είναι σε άμεση επαφή με ανθρώπους επιστήμονες και πολιτικούς από την επιφάνεια, αλλά είναι άκρως απόρρητα — όπως θα το λέγατε — και κανείς από το κοινό δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό(το αντικείμενο αυτών των συναντήσεων είναι γενικά για τον επερχόμενο πόλεμο με και ανάμεσα στα εξωγήινα είδη και την βοήθεια μας σε αυτόν τον πόλεμο). Όμως υπάρχει και μία άλλη εξήγηση, γιατί μπορούμε να περπατήσουμε ανάμεσά σας και γιατί δεν μπορείτε να μας αναγνωρίσετε: απομίμηση.
Το παρακάτω μπορεί πάλι να σου φανεί απίστευτο ακόμα και σοκαριστικό, αλλά μίας και με ρώτησες θα το εξηγήσω. Σου είπα και πριν, ότι έχουμε περισσότερο αναπτυγμένες τις πνευματικές μας ικανότητες από το είδος σας και με το «περισσότερο ανεπτυγμένες» εννοώ ότι είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε τηλεπάθεια και τηλεκίνηση από την γέννησή μας (μάλιστα, η μητέρα και το νεογέννητο επικοινωνούν γενικά με τηλεπάθεια κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών) χωρίς ειδική εκπαίδευση όπως εσείς χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε αυτές τις κοιμισμένες περιοχές του εγκεφάλου σας.
Η δομή του εγκεφάλου μας είναι λίγο διαφορετική από τον δικό σας και ή υπόφυση είναι μεγαλύτερη και περισσότερο ενεργή από την δική σας — ειδικά όταν είμαστε στο ηλιακό φως. Οι ικανότητές μας είναι πολύ δυνατότερες σε σύγκριση με τις δικές σας, αλλά αδύναμες σε σύγκριση με τις «υλό-χορδο-φυσσαλιδο» πνευματικές δυνάμεις μερικών από των εξωγήινων ειδών του πλανήτη. δεν ήμουν πολλή καλή σε αυτά τα παιχνίδια του μυαλού, αλλά όλοι έχουμε αυτές τις πρωτογενείς ικανότητες και μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε για παράδειγμα για την προστασία μας ή για επίθεση.
Όταν είμαστε στην επιφάνεια και συναντούμε ανθρώπινα πλάσματα (ακόμα και μεγάλες ομάδες — αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Όλα τα μυαλά σας είναι σαν ένα μυαλό) μπορούμε να «ακουμπήσουμε» το μυαλό τους και να υποβάλλουμε με τηλεπάθεια την εντολή «Δείτε μας ως έναν από το είδος σας» και το αδύναμο ανθρώπινο μυαλό θα δεχθεί αυτήν την εντολή χωρίς άρνηση και θα μας δουν (παρά την ερπετική μας όψη) σαν κανονικούς ανθρώπους.
Το έχω κάνει πολλές φορές και εσείς οι αδύναμοι άνθρωποι με βλέπετε γενικά σαν μία γοητευτική καστανή γυναίκα, επειδή έχω δημιουργήσει αυτήν την ειδική «εικόνα απομίμηση» στο μυαλό μου χρόνια πριν και μπορώ να την υποβάλλω στα μυαλά σας χωρίς προβλήματα. Χρειάστηκα κάποιο χρόνο στην αρχή για να μάθω την χρήση της απομίμησης σωστά, αλλά μετά λειτούργησε σχεδόν αυτόματα και μπορώ να περπατώ ανάμεσα σε μια ομάδα δικών σας και κανείς δεν θα αναγνωρίσει τι είμαι.
Υπάρχει ένα απλός διακόπτης («Δείτε μας όπως είμαστε/Δείτε μας όπως θέλουμε να μας βλέπετε») στην συνείδησή σας που τον τοποθέτησαν εκεί οι «Ιλοχίμ» όταν δημιούργησαν το είδος σας και εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον διακόπτη για να σας πείθουμε ότι βλέπετε ανθρώπους όταν μας βλέπετε (και άλλοι εξωγήινοι χρησιμοποιούν αυτόν το διακόπτη, επίσης). Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις.
Όταν γίνονται συναντήσεις μεταξύ του δικού σας είδους και εξωγήινων που δείχνουν να μοιάζουν με εσάς, αυτοί οι εξωγήινοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον διακόπτη και κάποιες από τις συναντήσεις με ανθρωποειδείς εξωγήινους μπορούν επίσης να εξηγηθούν με συναντήσεις με το είδος μου). Όταν συνάντησα τον Ε.Φ. την πρώτη φορά, με είδε σαν μία κανονική γυναίκα και θυμάμαι πόσο πολύ φοβισμένος και σοκαρισμένος ήταν όταν αποκάλυψα σε αυτόν την πραγματική μου εμφάνιση.
Ερώτηση: Τι άλλες εντολές μπορείτε να υποβάλλεται στο μυαλό μας; Κάτι όπως «υπηρετήστε μας» ή «Υπακούστε»;
Απάντηση: Αυτή είναι πάλι μία περίεργη ερώτηση. Δεν είμαστε ο εχθρός σας (οι περισσότεροι από εμάς όχι) οπότε γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο; Για να απαντήσω στην ερώτησή: εξαρτάται από την δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και την δύναμη του αποστολέα ερπετοειδούς.
Δεν υπάρχει «Υπηρετείτε μας» ή «Υπακούτε» διακόπτης στο μυαλό σας, μία τέτοια εντολή είναι πολύ δύσκολο να υποβληθεί. Εάν το ανθρώπινο μυαλό και συνείδηση είναι αδύναμα και ο ερπετοειδής υποβολέας είναι έμπειρος σε τέτοια πράγματα και έχει κάποιες ώρες στον Ήλιο πριν αυτός ή αυτή το δοκιμάσει, τότε μάλλον θα πετύχει για κάποια ώρα.
Υπάρχουν μυστικές διδαχές σχετικά με τέτοια πράγματα, αλλά δεν έχω μάθει τίποτα τέτοιο. Χρησιμοποιώ τις πρωτογενείς ικανότητές μου για απομίμηση και επικοινωνία με το είδος μου και μερικές φορές για ιδιωτικά πράγματα, αλλά ποτέ δεν τις χρησιμοποίησα για να βλάψω ανθρώπους ή το μυαλό τους. Θα το εκτιμούσα εάν μπορούσαμε να τελειώναμε αυτό το θέμα εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου