Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αν ενώσουμε τα 5 κομμάτια του παζλ, που καταλήγουμε;


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. 
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.



1.Κάλυψαν τον Ουρανό του Αιγαίου οι Τούρκοι.. .


13 Τούρκικα Μαχητικά και Ε/Π απο το Βορρά ώς το Νότο !

antixristoi.jpg
 
Σουρωτήρι έκαναν οι Τούρκοι το Αιγαίο από το Βορρά μέχρι το Νότο με 13 συνολικά αεροπλάνα,ελικόπτερα και μεταγωγικά …Οκτώ μαχητικά από τα οποία 6 F-16 και 2 RF-4 από τα 6 F-16 τα τέσσερα οπλισμένα ,τέσσερα Επιθετικά Ελικόπτερα και ενα CN -235
να καταγράφει τις κινήσεις άπλωσαν τα φτερά τους και κάλυψαν τον Ουρανό του Αιγαίου προχωρόντας σε 13 Παραβιάσεις ,την ώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ταλανίζονται ! Είναι από τις λίγες φορές που εμείς που ασχολούμαστε καθημερινά με τα θέματα παραβιάσεων που δεν πιστεύουμε ότι είναι 
τόσο απλά και καθημερινά τα πράγματα !
5790-b-2011042795359-kzy-16.png
 Δυστυχώς όταν γράφαμε οτι οι Τούρκοι θα ξεσαλώσουν στο Αιγαίο και θα μας στέλνουν τα ότι πετάει και ότι πλέει δεν περιμέναμε τόσο γρήγορη επιβεβαίωση ! ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (6 Α/Φ & 2 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 5 (1CN-235 & 4 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

πηγή 



2.Απειλούν να στείλουν το ερευνητικό στην Κύπρο σε τρεις εβδομάδες…


Το σκάφος πραγματοποίησης σεισμικών ερευνών «Barbaros Hayrettin Paşa» ίσως εμφανιστεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τρεις εβδομάδες, εάν πιστέψουμε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων… για τρεις εβδομάδες, σε μια κίνηση που θα αποτελέσει την κορυφαία πράξη αμφισβήτησης των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανοίγοντας μια νέα εστία έντασης στην πολύπαθη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Αυτό που απομένει είναι η έγκριση της κίνησης του σκάφους που βρίσκεται ήδη στην ευρύτερη περιοχή (Μερσίνα – Αλεξανδρέττα), από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κυνικότητα της δήλωσης του Τούρκου υπουργού Ενέργειας είναι τόσο μεγάλη, που δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ενδεχόμενη είσοδος του σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, θα έχει τόσο «τεχνική» όσο και «πολιτική» διάσταση!

Προσθέτοντας μάλιστα επαρκή ειρωνεία στην παρέμβασή του, ο Γιλντίζ δήλωσε, ότι… αναλόγως του φόρτου εργασίας που θα προκύψει, η Τουρκία ίσως προβεί στην αγορά ενός ακόμα ερευνητικού σκάφους
Οι ενέργειες της Τουρκίας σχετίζονται ξεκάθαρα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνήθη τουρκική πρακτική της εφαρμογής της πολιτικής «μαστιγίου και καρότου» (απειλεί και ευθέως με επεισόδια, με αμφιλεγόμενη αξιοπιστία αυτή τη φορά βέβαια…), κάτι που αποδεικνύει βέβαια και το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για την ταχεία προώθηση των διαδικασιών «επίλυσης» του προβλήματος, που έχουν λάβει τη μορφή της προώθησης των «χιαστί» επαφών της Ελλάδας με τους Τουρκοκύπριους και της Τουρκίας με τους Ελληνοκύπριους, ελπίζοντας ενδεχομένως να οδηγηθούν σε τετραμερή διάσκεψη που επιδιώκει σταθερά επί μακρόν…
Το «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» της Τουρκίας για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες είναι που δημιουργεί και κάποιες ελπίδες υπαναχώρησης στο Κυπριακό, σε ζητήματα που στο παρελθόν επιδείκνυε απόλυτη «ακαμψία». Ωστόσο, στη σημερινή συγκυρία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ελληνική πλευρά, αλλά και πλείστους άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες. Όμως, το αν η έκβαση θα είναι θετική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, εξαρτάται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων.

 

 πηγή



3.ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ "ΤΕΤΡΑΜΕΡΗ" ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ



Ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος κάνει την Ελλάδα συνομιλητή του Κατοχικού καθεστώτος και μεθοδεύει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται τετραμερή συνάντηση για το Κυπριακό. Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πανηγυρίζουν από τις συνομιλίες που γίνονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και απ’ ότι φαίνεται δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο «εγκληματικό» για την Κύπρο σχέδιο Ανάν.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση του διαμεσολαβητή της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την ελληνική κυβέρνηση και του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση.
Αυτό συνιστά μία εκ τους σύνεγγυς τετραμερή συνάντηση για την οποία τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης πανηγυρίζουν, διότι λένε, θα αναγκαστεί η Τουρκία να συνομιλεί με τον διαμεσολαβητή κ. Μαυρογιάννη. Το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί το Κατοχικό καθεστώς και θα αναγκαστεί να συνομιλεί με τον Ερτούγκ, διαμεσολαβητή των Τουρκοκυπρίων προφανώς το παραβλέπουν.
Όλες αυτές οι συνομιλίες δείχνουν πώς ο ΟΗΕ και οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι θέλουν μία τετραμερής συνάντηση. Και η Ελλάδα και η Κύπρος έκαναν ήδη το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δήθεν για την «επίλυση» του Κυπριακού. Το υπονόησε άλλωστε ο κ. Βενιζέλος με την πρώτη δήλωση που έκανε και αναγκάστηκε να το μαζέψει άρον άρον προβαίνοντας σε δεύτερη-διορθωτική δήλωση.
Επόμενος στόχος της τετραμερούς συνάντησης είναι ένα νέο σχέδιο ανάλογο του Ανάν, που θα αποτελέσει και την «ταφόπλακα» για τα συμφέροντα της Κύπρου.
Το πόσο θετικές για την Κύπρο είναι οι εξελίξεις από τη Νέα Υόρκη φαίνεται από τις αντιδράσεις στην Άγκυρα και τα Κατεχόμενα. Έχουν ξεσπάσει μεγάλα πανηγύρια.
Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τις χωριστές συναντήσεις του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με την τουρκική και την ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου δήλωσε στη Νέα Υόρκη ότι, «η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε τετραμερή διάσκεψη» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να αρχίσει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατό.
Είπε ακόμα ότι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αποδείξει με τη συμπεριφορά του τις ειλικρινείς προθέσεις του σχετικά με την ανάγκη λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.
Η επίλυση του Κυπριακού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θέμα των υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς αν η Ελληνική-Κυπριακή πλευρά έχει ξεκινήσει από τώρα τις υπαναχωρήσεις τι θα συμβεί αργότερα.
Ευτυχώς που η ελληνική κυβέρνηση σφύζει από… πατριωτισμό και είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Βενιζέλου, του συγκυβερνήτη του κ. Σαμαρά, στη Νέα Υόρκη!!!

πηγή 


4.«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!



«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!
Δεν τις εισηγούνται αλλά και δεν τις απορρίπτουν πλέον!
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ποια όμως η στάση των δανειστών σε αυτό το ενδεχόμενο;    Το Newsbomb σας αποκαλύπτει σήμερα την πλήρη αλλαγή στάσης από μέρους τους σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο ως στάση και θέση της Τρόικας, δηλαδή το, «όχι» σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πλέον είναι ένα θέμα που συζητούν!   Προσοχή: Δεν συζητείται ως κάτι που οι δανειστές προκρίνουν αλλά ως μία πιθανότητα την οποία ως εξέλιξη δεν απορρίπτουν πλέον!  Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό  που αναφέρουμε σήμερα  αλλά και ο τρόπος που διατυπώνεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: επαναλαμβάνουμε λοιπόν,  ότι δεν θέλουν οι δανειστές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.  Κανείς δεν ισχυρίζεται- ούτε πολύ περισσότερο εμείς- ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. ΑΛΛΑ: αφουγκράζονται και κατανοούν πλέον το σκεπτικό με το οποίο κάποιοι εισηγούνται την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Και το σκεπτικό τους είναι το εξής: πιστεύουν ότι αν ο κ. Σαμαράς πάει σε εκλογές τώρα, η δεδομένη συγκυρία θα ήταν η προσφορότερη προκειμένου να θέσει το δίλημμα «διασφάλιση της Δημοκρατίας ή φασιστική εκτροπή». Οι δανειστές ανησυχούν  σφόδρα για τον κίνδυνο φασιστικής εκτροπής στην Ελλάδα, και πιστεύουν ότι ο κ.Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να παίξει το χαρτί των εκλογών για να αποδυναμώσει εκλογικά την εσχάτως απαξιωμένη Χρυσή Αυγή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η Τρόικα θα κατανοούσε την περίπτωση που ο κ.  Σαμαράς αποφάσιζε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπό τις δεδομένες περιστάσεις, καθώς ενδόμυχη επιθυμία των δανειστών είναι το νέο Μνημόνιο που προαλείφεται για την Ελλάδα να υλοποιηθεί από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Στην περίπτωση αυτή η Τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί η χρήση του επιχειρήματος που μετέρχονταν πολλοί το 2010-2011 για το πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή ο Παπανδρέου δεν είχε λαϊκή εντολή για να το υπογράψει. Λέμε ξανά και αυτό που σας λέμε κρατείστε το: είναι η πρώτη φορά που από το ρεπορτάζ καταγράφεται η ανοχή της Τρόικας στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση που θα λάβει ο κ.  Αντώνης Σαμαράς υπό το βάρος των εισηγήσεων που δέχεται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες..

 




5.Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της

 

Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της
Τι θα επικαλεστούν οι Χρυσαυγίτες για να αλλάξουν την ατζέντα!

Τo Newsbomb.gr σας αποκαλύπτει τι κρύβεται ως σκεπτικό πίσω από τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου διακινείται έντονα το επιχείρημα τις τελευταίες ώρες για μία «ηρωϊκή έξοδο» της Χρυσής Αυγής από το δύσκολο κλίμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ως μία κίνηση για να βρει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά και τα όσα βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για την δράση της οργάνωσης, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μία μαζική παραίτηση των Χρυσαυγιτών βουλευτών. Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορέσει να το επιτύχει μόνο αν πείσει τους ψηφοφόρους της ότι αυτό που λέει ότι δηλαδή «φτύνει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το εννοεί και είναι αποφασισμένη να το αποδείξει εμπράκτως ακριβώς μέσω των βουλευτικών παραιτήσεων της Κ.Ο. της. Η Χρυσή Αυγή- αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια των τελευταίων ωρών- θα επιχειρήσει να «πουλήσει» την κίνηση αυτή ως μία απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες δεν είναι «κολλημένοι  σε βουλευτικές καρέκλες και αξιώματα όπως οι βουλευτές των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων που μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει ένα σωρό επαχθή μέτρα και μνημόνια». Σε αυτό το σκεπτικό που για τα «μάτια» των Χρυσαυγιτών έχει βάση και μπορεί να αποδειχθεί πειστικό για την εκλογική βάση της Χ.Α., έρχεται να προστεθεί συν τοις άλλοις και ο ρόλος των διαφόρων - εφοπλιστικών κατά κύριο λόγο- συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά μετά την εξαναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία που θα τους έδινε το δικαίωμα να μην δηλώνουν στο πόθεν έσχες τις ναυτιλιακές μετοχές, είναι σφόδρα δυσαρεστημένα με τον Σαμαρά. Είναι λοιπόν έτοιμα να υποκινήσουν μία εκλογική και πολιτική αναταραχή στην χώρα με «Δούρειο Ίππο» την κίνηση της Χρυσής Αυγής για μαζική παραίτηση των βουλευτών της. Πάντως πολλοί πιστεύουν πως τα παραπάνω σενάρια, που πιθανότατα θα επικαλεστεί η Χρυσή Αυγή, να διαρρέουν επίτηδες προκειμένου να μην τεθεί το κόμμα εκτός νόμου.   Όλα αυτά παραμένουν σε επίπεδο πληροφοριών και διαρροών, που πρώτο το «Newsbomb.gr»  σας μεταφέρει έτσι ακριβώς όπως είναι.


Πηγή


Το διαβάσαμε από το: Αν ενώσουμε τα 5 κομμάτια του παζλ, που καταλήγουμε; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/09/5_26.html#ixzz2g0AOE3AU

Δεν υπάρχουν σχόλια: