Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς φόβο απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός (vid)


Στα βαθιά με το καλημέρα ρίχνεται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, κάνοντας ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί τέλεια αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα και οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν να κοιτάξουν στα μάτια την παρέα του Μέσι, κυνηγώντας το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι που θα κρίνει το ευρωπαϊκό τους μέλλον (ΝΕΤ, 21:45).

Μετά από 2 ήττες και από 2 ισοπαλίες, οι ελπίδες για την 2η θέση είναι ελάχιστες και ο ρεαλιστικός στόχος του τριφυλλιού είναι η κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλο που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Ρούμπιν Καζάν με την Κοπεγχάγη στη Ρωσία. Και εφόσον νικήσουν οι γηπεδούχοι οι οποίοι έχουν έναν βαθμό παραπάνω, οι "πράσινοι" θα χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να μην τερματίσουν τελευταίοι στον όμιλο απο σήμερα το βράδυ.

Ο Φερέιρα θα διατηρήσει το 4-2-3-1 και προανήγγειλε μια αλλαγή στην 11αδα, με τον Καντέ να παίρνει τη θέση του Πλεσί και τον Κατσουράνη να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή. Το αρχικό σχήμα του τριφυλλιού θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνο, Χριστοδουλόπουλο, Λουίς Γκαρσία και Σισέ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να μη φοβηθούν τη Μπαρτσελόνα και να αγωνιστούν με πάθος, δίνοντας μέσα στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουρδιόλα αναμένεται να παρατάξει όλα τα αστέρια της Μπαρτσελόνα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ σε σύστημα 4-3-3, καθώς οι Καταλανοί χρειάζονται τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 11αδα θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Βαλδές, Ντάνι Αλβες, Μάξουελ, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια και Μέσι.

Το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι κατάμεστο και ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει την υπέρβαση με το να διευρύνει το αήττητο του με τη Μπαρτσελόνα στην Αθήνα. Οι "πράσινοι" νίκησαν 1-0 τους πρωταθλητές Ισπανίας στις 3 Απριλίου του 2002 στο γήπεδο της Λεωφόρου στον πρώτο προημιτελικό, ενώ στις 18 Οκτωβρίου του 2005 για τη φάση των ομίλων, απέσπασαν λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Βύντρα να σταματά τον Ροναλντίνιο.

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ο αποψινός αγώνας είναι ο 35ος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Πορτογάλου είναι 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες στα 4 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Πόρτο.